Skip navigation

E-mobility

Hoewel de elektrische auto’s al een tijd bestaan, reden er tot voor kort nog maar weinig in Nederland rond. Dit gaat echter snel veranderen. Ten opzichte van 2012 is het aantal elektrische auto’s ondertussen bijna vertienvoudigd! Aangezien het voordelig is om in deze auto’s te rijden, zal deze opwaartse trend nog wel een tijd voortzetten.

Er is echter één groot probleem bij elektrische auto’s: ze moeten opgeladen worden. Als u een elektrische auto bezit of van plan bent er een aan te schaffen moet u hier rekening mee houden. Er zijn al diverse plekken waar u uw auto op kunt laden. Dit opladen doet u bij een laadpaal. Zo’n laadpaal kunt u herkennen aan het speciaal hiervoor ontworpen blauwe verkeersbord.

Een eigen laadpaal

Zou het niet ideaal zijn als u een eigen laadpaal in de buurt heeft? Net alsof u zelf een benzinepomp in de achtertuin heeft staan!

Het opladen van uw auto via een laadpaal geniet de voorkeur boven het laden via een stopcontact. Het laden via een stopcontact is erg traag en onveilig, maak daarom gebruik van een speciale laadpaal; deze palen kunnen uw elektrische auto veilig en snel opladen, zelfs als het regent!

Tegenwoordig zijn er veel keuzes die er gemaakt moet worden bij het aanschaffen van een laadpaal en zo is er ook voor elke auto de juiste laadpaal. Naast de standaard laadpalen die tot 11 kW leveren, is het ook mogelijk om snelle laadstations te plaatsen. Dit is vooral aantrekkelijk voor bedrijven met een eigen wagenpark. Voor advies op maat kunt u contact opnemen met Eluktro en zo kunnen we samen bespreken wat de juiste laadoplossing is voor u.

Kosten per kilometer

Hoe voordelig is het nu eigenlijk om elektrisch te rijden? Veel mensen stellen zich deze vraag. Het antwoord is het eenvoudigst uit te drukken in kosten per kilometer. Dit is een methode die meestal door bedrijven aangehouden wordt. Door elektrisch te rijden zijn uw kosten per kilometer ongeveer 5 eurocent. Dit is ongeveer twee tot drie keer zo goedkoop als het rijden met een benzineauto.

Wat kan Eluktro voor u betekenen?

Als u vragen heeft bent u bij Eluktro aan het juiste adres. Er zijn een groot aantal verschillende opties en het is helemaal niet vreemd dat u na een tijdje door de bomen het bos niet meer ziet. De specialisten van Eluktro dienen u graag van advies.

Als u helemaal op de hoogte bent van de verschillende mogelijkheden kan u uw laadpa(a)l(en) door ons laten aanleggen. Wij installeren zowel voor particulieren als voor bedrijven. Bovendien is Eluktro een UNETO-VNI erkend bedrijf. Dit geeft aan dat wij horen bij de unie van installatietechnische ondernemers. Deze unie staat symbool voor betrouwbaarheid en kwaliteit.

Bel mij terug!

Wilt u graag hulp? Of meer informatie? Dat kan!
Laat uw naam en telefoonnummer achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op!

* Wij sturen uw persoonsgegevens nooit door aan andere partijen