Skip navigation

Inspecties en onderhoud

Inspecties

Een van onze specialismen is het inspecteren van elektrotechnische installaties.

In 1995 legde de Overheid in het Arbo-besluit vast dat zij niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk is voor
elektrotechnische installaties. Diezelfde Overheid stelt hoge eisen aan elektrotechnische installaties op het gebied van veiligheid en energiebesparing. Alle circa 750.000 elektrotechnische installaties in ons land waaronder sprake is van een arbeidsrelatie moeten daaraan voldoen. De strenge eisen van een elektrische installaties zijn vastgesteld in de NEN1010 en de NEN3140 norm. Eluktro werkt altijd op basis van deze normen zodat de elektrotechnische installaties voldaan aan de eisen die zijn vastgesteld.

Wij kunnen, samen met u, bepalen wat de interval dient te zijn tussen twee inspecties en welke nodig zijn voor uw elektrische installatie.

Visuele inspectie

Bij de visuele inspectie wordt gekeken of er nog voldaan wordt aan de normen die van kracht waren bij de aanleg van de installatie. Ook wordt er gekeken of er geen beschadigingen zijn die mogelijk schadelijk of gevaarlijk kunnen zijn. Dit moet met enige regelmatig gecontroleerd worden om zo

Metingen

Onderdeel van een inspectie is het beproeven van de installatie, hierbij wordt onder andere de isolatieweerstand en de aardverspreidingsweerstand gemeten. Wij bepalen samen met u de interval tussen twee inspecties. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een thermo grafische inspectie indien nodig om zo te kunnen zien welke installaties ‘te warm’ zijn. In het hele rapport worden verschillende metingen vastgesteld wat volledig aan de wettelijke eisen voldoen.

Uw installaties zijn en blijven veilig door Eluktro. Wanneer u uw elektrische installaties regelmatig door Eluktro laat inspecteren hoeft u zich geen zorgen meer te maken. Wij zullen zelf aangeven hoe vaak het nodig is om langs te komen voor een inspectie.

Bel mij terug!

Wilt u graag hulp? Of meer informatie? Dat kan!
Laat uw naam en telefoonnummer achter via onderstaand formulier en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op!

* Wij sturen uw persoonsgegevens nooit door aan andere partijen